Video nadzor
12.07.2015.
Predstavljamo novi katalog
08.08.2015.

Samonosivo visokoregalno skladište

12.07.2015. uselili smo se u novi magacinski prostor čiju smo izgradnju započeli sredinom jula 2014.. Novi magacin je visokoregalno samonosivo skladište dimenzija 23 x 62.5 x 14.5 m, sa dodatnim manipulativnim prostorom dimenzija 23 x 23 x 6 m. Sastoji se iz tri dela – regala sa 3600 paletnih mesta, stolova za pakovanje i kancelarija iz kojih se upravlja logistikom. Ukupna površina magacinskog prostora kompanije Publik sada je dostigla brojku od 10.000 m2, a raspolažemo sa preko 9.000 paletnih mesta.

Samonosivo skladište je savremeno ekonomično rešenje skladištenja, jer se objekat formira ugradnjom krovnog pokrivača i fasadne obloge direktno na regalnu konstrukciju koja je montirana na betonsku ploču. Cela konstrukcija je demontažna. Projekat je izvela domaća firma IC inženjering, a korišćeni su čelični profili renomiranog italijanskog proizvođača Marcegaglia. Vodilo se računa o svim detaljima – od toga da uslovi za rad budu prijatni za zaposlene do uštede energije i očuvanja životne sredine. Na krovu su urađeni svetlarnici, kako zbog uštede struje, tako i zbog želje da se zaposlenima obezbedi rad na dnevnom svetlu koje je mnogo prijatnije. Prostor je opremljen „pametnom“ LED rasvetom, tako da se svetiljke same uključuju čim svetlost padne ispod 300 luksa i to samo u onim zonama u kojima registruju radnike, a osvetljenjem se može rukovati pomoću aplikacije na smart telefonu.

Broj novih posebnih radnih mesta za pakovanje robe je 6, sva su opremljena računarima, mobilnim štampačima i kompletnom opremom za pakovanje. Takođe, svaki radni sto je pokriven kamerom tokom 24 časa što treba da pomogne u podizanju kontrole kvaliteta pakovanja i značajno ubrza proces rešavanja reklamacija. Tokom sezone, u periodu od septembra do kraja decembra na odvajanju robe u tri smene radi ukupno 20 ljudi.